Wetterwâlden Bûtenfjild

Wetterwâlden Watermerk 300DPIWetterwâlden Bûtenfjild: commissie en gebied
Met Wetterwâlden Bûtenfjild bedoelt de Stichting zowel het gebied waarvoor de Stichting een visie heeft beschreven (Bûtefjild plus omliggende dorpen), als de eigen organisatie.

De Stichting
De stichting treedt op als een netwerkorganisatie die werkt met mandaat van veertien verenigingen van dorpsbelangen. Doel van de Stichting Wetterwâlden Bûtenfjild is doorontwikkeling van de recreatieve infrastructuur in het gebied dat omsloten is door de Lauwersseewei N361, de spoorlijn Leeuwarden-Groningen en de Centrale As.

Het gebied
Binnen dit gebied vallen de natuurgebieden:
* Ottema Wiersmareservaat
* Sippen-Finnen
* It Bûtefjild
* De Bouwepet
* De Houtwiel
* Oer de Wiel

Daarnaast vallen recreatiegebied Eeltsjemar en Tuskenlytsen, en ook de restanten van Klaarkamp binnen de grenzen van Wetterwâlden.

Doorontwikkelen recreatieve infrastructuur
De Stichting Wetterwâlden Bûtenfjild wil de recreatieve infrastructuur in het gebied doorontwikkelen. Het moet prettig ondernemen en wonen worden voor de bewoners. En prettig recreëren en verblijven voor gasten. De stichting richt zich op kleinschalige, duurzame vormen van recreatie, passend bij het karakter van het gebied.

Partijen verbinden
De Stichting Wetterwâlden Bûtenfjild is een netwerkorganisatie. Het bestuur legt verbindingen tussen betrokken partijen. Wetterwâlden Bûtenfjild gaat zo veel mogelijk uit van bestaande beleidskaders, structuur- en bestemmingsplannen. Vanuit haar totaalvisie wil de stichting alle organisaties die investeren in het gebied op nieuwe ideeën brengen. Zodat hun activiteiten ten goede komen aan de belangen van het hele gebied.

Organisaties die het gedachtegoed van Wetterwâlden Bûtenfjild bij hun werk betrekken, zijn verzekerd van een grote mate van draagvlak bij de bevolking in de regio. Het credo luidt dan ook: Wetterwâlden: “Tûk ferbine”.

Een gedachte over “Wetterwâlden Bûtenfjild”

  1. Mmmh de nije buorden die pleatst binne yn de Sippenfennen. Is dat no nedig freegje ik my ôf? Se flokke mei de natoer nei mien betinkst en binne dêrmei net passend. Boppedat net nedig. Meie minsken irgendwo nochris it gefoel hawwe en belibje dat se yn de natoer binne sûnder betuttelende buordjes en ferdwale kinne? (alhoewol de smartphone bringt altiid redding).
    Dus fuort mei die buorden brûk dat jilt better.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.